juni 23, 2024

Bureaustoelen voor gezond en productief werken

Mensen die op kantoor werken, brengen vaak acht uur of meer zittend door. Dit betekent een enorme belasting voor de rug. Daarom is het belangrijk om de juiste bureaustoelen te vinden voor op het werk en het thuiskantoor. Een bureaustoel moet passen bij jouw individuele lichaamslengte, een gezonde en rechte houding mogelijk maken en comfortabel zijn. Dit voorkomt pijnlijke nek- en rugklachten en verbetert je concentratie en productiviteit. Zoals je kunt zien bij winkels als Domomeubelen.be, zijn er veel soorten bureaustoelen om uit te kiezen. Dit zijn de belangrijkste: 

De klassieker: draaistoel 

De draaistoel is een tijdloze klassieker onder de bureaustoelen. Hij is functioneel en flexibel en daardoor ideaal te gebruiken als bureaustoel. Met kleurrijke patronen of motieven is de in hoogte verstelbare stoel ook populair bij kinderen en jongeren. Hier dient het als een comfortabele stoel om huiswerk te maken of spelletjes te spelen op de computer. Typische kenmerken van de draaistoel zijn de 360° verstelbare zitting en de aparte rugleuning. Beide kunnen individueel in de hoogte worden versteld. De flexibele rugleuning ontlast de onderrug en zorgt voor een comfortabele zithouding. Armleuningen zijn optioneel op draaistoelen. 

Ergonomische bureaustoelen 

Vooral bij bestaande of dreigende rugklachten is de aanschaf van een ergonomische bureaustoel aan te raden. Deze lijkt op een normale draaistoel, maar biedt extra verstelmogelijkheden voor rugleuning en zitting. Hiermee kun je de bureaustoel optimaal aanpassen aan je persoonlijke behoeften en het gebied van de lendenwervels goed ondersteunen. Voorwaarde hiervoor is dat de instellingen correct zijn. Verkeerde instellingen doen het gezondheid bevorderende effect teniet. Controleer daarom regelmatig de instellingen, zeker als bijvoorbeeld een collega je stoel heeft geleend. 

De comfortabele directiestoel 

In tegenstelling tot een normale draaistoel zijn bij een directiestoel rugleuning en zitting met elkaar verbonden. Dit, vooral in combinatie met de hoge rugleuning en het schommelmechanisme, verhoogt het comfort merkbaar. Executive bureaustoelen worden ook gekenmerkt door hoogwaardige materialen en een zeer goede afwerking, wat ook tot uiting komt in het elegante design. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *