juli 20, 2024

Het verschil tussen deurwaarder en incassobureau

Als je ondernemer of freelancer bent, is het hebben van zoveel klanten een van de meest gewenste dingen. Met zoveel klanten heb je echter ook een hoger risico op zoveel debiteuren. Het goed beheren van die vorderingen is een van de sleutels tot succes in uw bedrijf. Als u het echter erg druk heeft, kan het beheren en innen van die vorderingen een hele klus zijn. Gelukkig kunt u een incassobureau en een deurwaarderskantoor inschakelen om u te helpen bij het beheren en innen van die vorderingen. Hoewel die twee soorten bedrijven hetzelfde onderwerp behandelen: schulden, zijn ze in sommige opzichten in feite heel verschillend. Hier wat uitleg over het verschil tussen een deurwaarder en een incassobureau.

De taken en rechtsgrondslag van gerechtsdeurwaarder en incassobureau

Zoals de naam al doet vermoeden, is een incassobureau een persoon wiens taak het is om schulden te innen. Ze worden meestal betaald op basis van het bedrag aan schuld dat het incassobureau kan innen. Anderzijds kan een gerechtsdeurwaarder ook schulden innen. Zelfs een deurwaarder kan beslag leggen op het vermogen van de schuldenaar, al moet het proces eerst langs de rechtbank. Het belangrijkste verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder is echter dat een incassobureau geen wettelijke status heeft, terwijl een deurwaarder die wel heeft. Er kan dus worden gezegd dat het innen van schulden of zelfs het in beslag nemen van het vermogen van de schuldenaar via een incassobureau een illegale handeling is, terwijl het uitvoeren van die handelingen via een deurwaarder legaal is.

Waarvoor dient een incassobureau als een deurwaarder al zijn taken legaal kan uitvoeren?

Nu kunt u zich afvragen waar een incassobureau voor dient als een deurwaarderskantoor alle taken kan uitvoeren die een incassobureau kan doen. Nou, er is natuurlijk het onderdeel waar een incassobureau voor kan zorgen. Simpel gezegd, hun taken verschillen tussen voor en na de rechtbank. Dus als u hulp nodig heeft bij het incasseren van uw vorderingen die niet via de rechtbank zijn gekomen, dan is een incassobureau degene die u nodig heeft. Integendeel, als u uw vorderingen op uw klanten moet incasseren nadat ze door de rechtbank zijn gebracht, dan is het inhuren van een deurwaarder een must.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *