april 16, 2024

Om deze redenen zou je af en toe moeten wisselen van bril en lenzen

Het is leuk en prettig om er goed uit te zien. Je kleding bepaalt weliswaar een groot deel van je look maar een bril of lenzen spelen ook een grote rol. Waar een bril voor je gevoel echt bij je kan horen, is bij het dragen van lenzen je gezicht beter te zien. De keuze voor een bril of lenzen maak je helemaal zelf en deze keus hangt van een aantal factoren af. Waarom het fijn is om af te wisselen tussen bril en lenzen lees je in deze blog.Elke dag een nieuwe outfit en afwisselende looks


Een bril is een modeobject en dat is eigenlijk heel logisch: er zijn ontzettend veel soorten en maten brillen! Donkere, lichte, ronde, hoekige en zelfs vierkante brillen. Elke bril geeft je een andere uitstraling, bijvoorbeeld grappig, streng, elegant of intelligent. Doordat de bril zo’n grote impact op je look heeft is het mogelijk om regelmatig van stijl te veranderen en op deze manier lekker af te wisselen. Draag jij graag een bril maar wil je zo nu en dan toch graag een dagje lenzen? Dan zijn daglenzen voor jou waarschijnlijk wel interessant. Deze lenzen draag je een dag en gooi je aan het eind van de dag weg. Scheelt je ook weer lenzen reinigen en in lenzenvloeistof bewaren. Een bril en lenzen afwisselen betekent ook een nieuwe look!


Ontspannen ogen en comfort


Droge ogen en lenzen zijn gewoon geen goede combinatie. Zo kan het erg onprettig aanvoelen om direct na het opstaan lenzen in te doen. Je ogen zijn nog slaperig en droog en dit voelt niet goed. Ook de combinatie van lenzen en langdurig werk achter een computer kan zorgen voor droge en vermoeide ogen, wat irritatie kan veroorzaken. Er bestaan speciale brillen voor mensen die veel achter beeldschermen werken. Deze zorgen ervoor dat je minder moe wordt en voorkomen dat je droge ogen krijgt door lensgebruik. Een andere oplossing kan zijn dat je ’s morgens je bril opzet en deze later op de dag voor daglenzen inwisselt. Of je kiest op je sportdag voor lenzen en draagt de andere dagen je bril.


Sporten en goed zicht


Veel mensen hebben de voorkeur voor het dragen van lenzen tijdens het sporten. Heel begrijpelijk als je je realiseert dat het dragen van een bril bij het sporten nogal wat nadelen heeft. Zo begrenst een bril toch je zicht doordat het montuur hoeken kan blokkeren. Ook kan je hoofd of je bril beschadigen, mocht er een bal of een persoon tegenaan botsen. Het dragen van een sportbril is een goede oplossing voor mensen die geen lenzen kunnen of willen dragen. Deze bril op sterkte zit veilig en stabiel op je hoofd.


Zonder problemen en met scherp zicht op vakantie


Het afwisselen van je bril en lenzen maakt dat je optimaal van je vakantie kunt genieten. Het verliezen van een lens is grote ellende maar het verliezen van je bril is ook een ramp op zich. In het buitenland de juiste bril of lenzen op sterkte moeten verkrijgen kan nog een probleem op zich zijn. Neem je beide mee, dan heb je altijd een goede oplossing achter de hand. Neem daarom altijd een extra setje lenzen mee vanuit Nederland en berg je bril veilig op in een stevige brillenkoker zodat deze niet beschadigt of kwijt raakt wanneer je hem niet draagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *