juli 20, 2024

Tips voor het gebruik van Panko bij het koken

De kunst van het koken is een kunst die van mensen vereist dat ze altijd op zoek zijn naar nieuwe ervaringen, inclusief het gebruik van nieuwe ingrediƫnten. Een van de meest voorkomende ingrediƫnten in de westerse keuken is paneermeel. Als je echter iets nieuws wilt proberen, kun je de gewone paneermeel vervangen door panko paneermeel. Hoewel panko en gewoon paneermeel op elkaar lijken, hebben ze een fundamenteel verschil. Panko paneermeel wordt gemaakt van brood zonder korst. Daardoor hebben gerechten met panko paneermeel een gladdere textuur. Het zorgt er echter ook voor dat de gerechten met panko langer knapperig blijven. Als je paneermeel wilt proberen voor je favoriete gerechten, dan kun je de volgende drie eenvoudige tips gebruiken tijdens het koken. Lees verder!

Verwijder overtollig meel van de panko paneermeel

Eerst moet je het overtollige meel van de panko verwijderen voordat je het aan je recept toevoegt. Anders zal de overtollige bloem verbranden. Dit zal je eten een zeer slechte smaak geven. Dit doe je door de panko in water of melk te dopen en daarna af te drogen met keukenpapier.

Voeg niet te veel panko paneermeel toe aan het recept

Ten tweede, zorg ervoor dat je niet te veel panko aan je recept toevoegt. De textuur van panko is lichter en luchtiger dan gewone, droge paneermeel. Dus als je te snel te veel aan je recept toevoegt, zou je een doorweekt gerecht kunnen krijgen in plaats van een gerecht met een lekker krokant laagje. Daardoor ziet het gerecht er niet alleen slecht en onaantrekkelijk uit, maar smaakt het ook vies.

Gebruik panko in plaats van gewoon paneermeel

Ten derde, zorg ervoor dat je waar mogelijk panko gebruikt in plaats van gewone paneermeel in recepten die een knapperige topping of korst vereisen. Panko heeft meer luchtbellen dan gewone broodkruimels, dus het zal niet zoveel vet opnemen als zijn tegenhanger. Het wordt ook sneller krokant in de oven door die luchtbellen en omdat het niet gemaakt is van uitgedroogde oude stukjes brood zoals typische broodkruimels. Vanwege die kenmerken is het altijd een goed idee om panko-paneermeel te gebruiken in plaats van gewoon paneermeel in de meeste gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *