mei 20, 2024

Voordelen van het gebruik van zonnebrandcrème

De meeste mensen zijn dol op de zon. In de zomer ga je graag met je kinderen naar het strand en in de winter sta je het liefst op de piste in het heerlijke zonnetje. Hoewel zon voor de nodige vitamine D kan zorgen, heeft de zon helaas ook vele schadelijke effecten. Een eenvoudige manier om deze effecten te voorkomen of aanzienlijk te verminderen, is het door het gebruik van zonnebrand. Zeker Zonnebrand factor 50 van Australian Gold biedt je alle voordelen van een goede zonnebrandcrème.  

Voordelen van het gebruik van zonnebrand  

Het voorkomt het vroege ontstaan van rimpels en fijne lijntjes 

Als het gaat om het ontwikkelen van rimpels, fijne lijntjes en kraaienpootjes, is zonnebrandcrème een van de meest effectieve preventieve formules. Langdurige blootstelling aan UVA-stralen kan je huid vroegtijdig verouderen en leidt tot verlies van collageen en huidelasticiteit. Ongeveer 90% van de zichtbare tekenen van veroudering wordt veroorzaakt door schade door de zon. Door SPF in je dagelijkse huidverzorgingsroutine op te nemen, voorkom je eenvoudig die eerste tekenen van veroudering. 

Het voorkomt een vlekkerige huid en hyperpigmentatie 

Ongelijkmatige huidpigmentatie verwijst naar delen van de huid die op een inconsistente manier verkleuren of donker worden. Dit kan erfelijk zijn, maar het kan ook veroorzaakt worden door blootstelling aan de zon. Een vlekkerige huid of donkere vlekken kunnen ontstaan ​​op het gezicht, de handen en andere delen van het lichaam die regelmatig aan de zon worden blootgesteld.  

Vermindert kans op huidkanker 

Zonnebrandcrème vermindert het risico op het ontwikkelen van huidkanker. Het aanbrengen van zonnebrand met een hoge SPF en het dragen kleding, kan de schadelijke effecten van de zon sterk verminderen. Het gebruik van SPF kan het ontwikkelen van huidkanker met ruim 40% verminderen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *