mei 20, 2024

Op reis met een elektrische auto? Zo doe je dat!

Meestal worden elektrische auto’s geadverteerd op het feit dat ze ideaal zijn voor kortere afstanden. Maar op vakantie met de elektrische auto kan natuurlijk ook gewoon. Echter moet je hiervoor wel met een aantal dingen rekening houden voor je vertrek. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje. Lees dus snel verder!

Wees bedacht op veranderende actieradius 

In gebieden waar het heel koud of juist heel warm is kan de actieradius mogelijk verminderen. Dit komt doordat het dan meer energie kost voor de auto om te functioneren in zulke weersomstandigheden. Houd hier dus zeker rekening mee wanneer je naar koude of warme landen toe gaat. 

Reserveer op tijd een laadpaal

Als er bij jouw vakantiebestemming laadpalen aanwezig zijn, wees er dan snel bij om eentje te reserveren. Er is namelijk grote vraag naar laadpalen op vakantiebestemmingen tegenwoordig. Ook neemt dit de stress weg om steeds een laadpaal te moeten zoeken waar je de auto zou kunnen opladen. Hiermee geef je jezelf de mogelijkheid altijd op een vaste plek je auto te kunnen opladen. Ideaal dus!

Laadpas aanvragen 

Een laadpas in Nederland is niet geldig in alle andere landen. Daarom is het erg belangrijk dit op tijd uit te zoeken voor het land waar je naartoe gaat, zodat je een laadpas kunt aanvragen wanneer dit nodig is. 

Op zoek naar een geschikte elektrische auto voor op vakantie? 

Ben jij er ook van overtuigd dat elektrische auto’s zeker ook geschikt zijn voor langere reizen? Overweeg dan zelf een elektrische auto aan te schaffen of te leasen! Leasen heeft als voordeel dat je niet op één moment een groot bedrag hoeft te investeren in een elektrische auto. Er zijn verschillende lease-auto’s waar je uit zou kunnen kiezen, zoals de Polestar 2 of de Volkswagen ID3. Zo ben je ervan verzekerd dat je een elektrische auto kiest die precies bij jou past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *