juli 20, 2024

Hoe maak ik de perfecte Instagram foto’s met vrienden

Vaak zie je de perfecte foto’s op Instagram waarbij je echt denkt: hoe dan?! Dat kan toch niet echt zijn? Je vraagt je dan af hoe jij zelf ook zo’n mooie feed kunt maken en je wilt ook graag dat jouw Instagram pagina er op zo’n manier uit komt te zien. Helaas begin je hier niet snel aan, omdat je denkt dat je daar de juiste tools niet voor in huis hebt. Wellicht heb je niet zo’n dure camera of een goede lichtlamp. Maar hé, dat is helemaal niet erg! In dit artikel geef ik je een paar tips, zodat jij ook gewoon een leuke Instagram feed kunt hebben.

Daglicht

De kans is groot dat de foto’s die jij mooi vindt, ook in daglicht zijn gemaakt. Dit komt omdat daglicht essentieel is voor een mooie foto. Een foto maken als het donker is, is een no-go, tenzij je die stijl wilt natuurlijk, maar over het algemeen kun je het beste gaan voor daglicht. Het mooiste daglicht kun je vinden in de vroege ochtend of net met zonsondergang. Probeer het maar eens. Misschien kan die maat van je, jouw helpen met het kiezen van de beste locatie voor de lichtval

Centraal thema

Wat kenmerkend is voor een Instagram feed is dat alle foto’s op de een of andere manier bij elkaar aansluiten. Dat maakt je feed erg overzichtelijk, verzorgd en mooi. Je kunt ervoor kiezen om een bepaalde stijl te hanteren, maar je kunt ook kiezen voor een bepaalde kleur of een bepaald voorwerp. Kies vooral iets wat bij jou past, maar probeer een centraal thema aan te houden.

De perfecte achtergrond

Een goede achtergrond is natuurlijk ook van belang voor een goede Instagram foto. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten auto’s die geven een stoere look, en meerdere mannelijke influencers maken er maar al te graag gebruik van om er iets moois neer te zetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *