juni 23, 2024

Hoe ontwikkel ik een eigen kledingstijl?

Iedereen wil er graag stijlvol uitziet. Toch is dat voor veel mensen lastiger dan je denkt. Tegenwoordig is er hartstikke veel kleding beschikbaar. Van diverse zwemkleding met de leukste patroontjes tot stoere broeken en schattige jurkjes. Je hebt van alles wat. Maar misschien is het juist de grote keuzemogelijkheid die het zo lastig maakt om de juiste kleding te vinden. De kans is groot dat je een foto hebt gezien van een persoon met geweldige kleding, waarna jij naar de eerste en beste kledingwinkel bent gerend voor hetzelfde kledingstuk. Jammer genoeg vond je het niet leuk staan bij jezelf en heb je het niet meegenomen. Hoe kan dat dan toch?

Kledingstijl

Iedereen heeft een eigen kledingstijl en is daarmee uniek. Je hebt ook niet zomaar een eigen kledingstijl. Je wordt er niet mee geboren, maar je ontwikkelt het. Kleding speelt een belangrijke rol in de manier waarop jij jezelf presenteert naar anderen, maar hoe kun je dat doen? Het is niet voor iedereen even makkelijk om een eigen kledingstijl te ontwikkelen. Daarom lees je hieronder hoe je uit kunt vinden wat jouw persoonlijke kledingstijl is.

Verzamel van alles dat je mooi vindt

Ten eerste is het van belang om uit te zoeken wat je mooi vindt. Waar je deze informatie vindt, maakt niet zoveel uit. Kijk bijvoorbeeld bij Name it sale voor informatie of knip en plak in tijdschriften, maak gebruik van Pinterest. Doordat je weet wat je leuk vindt, leer je om je eigen kledingstijl te herkennen. 

Combineer zelf kledingstukken

Het combineren van kledingstukken kan best spannend zijn. Soms heb je hier wat hulp bij nodig. Gelukkig zijn hier een aantal programma’s en apps voor ontwikkeld, zoals de stylebook app. Misschien komen er combinaties uit, waar jij nog niet aan hebt gedacht of nog nooit hebt durven dragen. 

Kleuren kiezen

Jammer genoeg zijn er bepaalde kleuren die jou misschien iets minder staan, maar dat betekent ook dat er kleuren zijn die juist heel erg mooi bij jou staan! Ook al zie je overal leuke plaatjes voorbij komen van meisjes met een lichtroze shirt, jij hoeft het niet per se te dragen als je vindt dat deze kleur niet zo goed aansluit bij jou. Probeer op zoek te gaan naar kleuren die je leuk vindt en die je goed bij jezelf vindt passen. Probeer hier ook eens uit je comfortzone te stappen: fel geel, rood of blauw? 

Bodytype

Als laatste is het van belang om iets af te weten van jouw bodytype. Om erachter te komen wat jouw bodytype is, kun je even Googlen en zien welk lichaam het best overeenkomt met jouw lichaam. Op basis van verschillende bodytypes zijn kleding ontwikkeld. Onthoud goed: de kledingstukken zijn ontwikkeld voor verschillende lichamen en niet andersom. Er zijn vast en zeker verschillende leuke kledingstukken te vinden die perfect passen bij jouw figuur. Het is hierbij belangrijk om je niet te veel te laten verleiden door allerlei trends, maar om dicht bij jezelf te blijven. Kies voor modellen waarin jouw bodytype het beste uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *