juli 20, 2024

Zo laat je je haar stralen!

Ken je dat dat je haar niet zit? Heel futloos en dat het vooral erg droog aanvoelt? Dit kan ook betekenen dat je te vaak met je haar bezig bent en het te vaak doet wassen, waardoor het erg droog is. Hierdoor is de kans op hoofdluis groter en dan moet je het weer gaan behandelen, waardoor je nog meer bezig bent met je haar. Hoofdluis behandelen is ook een karwei op zich en dat wil je liever niet. Gelukkig zijn er genoeg producten die goed zijn voor je huid en wij noemen er alvast een aantal voor je op.

Natuurlijke verzorgingsproducten

Wil je graag iedere dag je haar wassen zonder dat je je haar te veel beschadigd? Dan kun je het beste natuurlijke verzorgingsproducten gebruiken. Deze producten bevatten geen parfum of alcohol en zitten meestal met natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor je haar.

Vermijd hitte

Het klinkt misschien logisch maar hoe makkelijk pak jij nog de föhn om je haar te drogen? Dat is niet goed en als je het wil doen, doe dit dan tenminste met goede haarbescherming. Dit kun je het beste ook maar een aantal keer in de week gebruiken, zodat je je haar niet telkens beschadigd.

Was jezelf niet altijd met zeep

Dit klinkt een beetje raar, maar het is verstandig om jezelf niet altijd met zeep te wassen. Zeep droogt je haar of huid uit en dat is natuurlijk niet wat je wil. Verzorg je haren en huid daarnaast ook weer goed met bijvoorbeeld k beauty producten.

In het kort

Kortom het is niet altijd nodig om zeep te gebruiken bij elke wasbeurt. Tuurlijk is het van belang dat je oksels en eventuele andere plekken met zeep te wassen. De rest is niet altijd per se nog en je word er niet altijd schoner van. Je kan door bijvoorbeeld te vaak je haar wassen, eerder kans hebben op luizen. Dat wil je natuurlijk niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *