juni 23, 2024

Leuke cadeaus voor mama’s eerste kerst

Al maanden praten jullie over jullie baby’s eerste Kerstmis. De kleertjes liggen al klaar, er zijn al volop ideeën voor een kerstkaart en de cadeautjes zijn al ingekocht. Alles voor het meest perfecte feest met jullie nieuwste aanwinst. Maar vergeet niet: dit is ook mama’s eerste kerst. De eerste keer dat zij Kerstmis viert als moeder. Zij die altijd voor jullie klaarstaat, een fantastische moeder is en best wel een keer in het zonnetje gezet mag worden. Vergeet dus niet om ook mama eens lekker in de watten te leggen.

Op zoek naar een leuk kerstcadeau voor vrouwen om haar eens flink te verrassen? Met behulp van de volgende tips vind je vast wat je zoekt.

Gepersonaliseerde sieraden

Die eerste Kerstmis als moeder mag nooit meer vergeten worden. Kies daarom voor een cadeau waar ze jaren van kan genieten. Waar ze zelfs na dertig jaar nog op terug kan kijken en dat speciale gevoel weer naar boven kan halen. Bijvoorbeeld met een gepersonaliseerd sieraad. Denk bijvoorbeeld aan een bedelarmband met de naam van jullie kindje of een ketting met naam en datum. Helemaal leuk als je dit cadeau mooi laat verpakken en het samen met jullie kleine geeft.

Fotoboek

Als kersverse papa zal je vast wel hebben gemerkt dat je nu meer foto’s maakt dan ooit tevoren. Elke mijlpaal wordt vastgelegd. De grappige gezichtjes, de eerste keer in bad, de eerste lachjes, eerste keer cadeautjes uitpakken, de momenten die je niet meer wil vergeten. In enkele weken tot maanden zal je vast een hele collectie foto’s hebben. Zonde om daar niets mee te doen. Gebruik deze foto’s daarom voor het maken van een fotoboek. Deze kun je eenvoudig digitaal maken. Je kunt natuurlijk ook geheel volgens traditie zelf een fotoboek kopen en de foto’s handmatig inplakken met leuke en lieve onderschriften. Een mooie herinnering en heel leuk om te geven én te krijgen.

Koop samen een nieuwe kerstbal

Dit klinkt misschien niet heel romantisch. Toch is het een fantastische manier om een geheel nieuwe traditie te maken. Koop samen als gezinnetje elk jaar een nieuwe kerstbal. Start hiermee nu jullie een gezin zijn. Naarmate de jaren verstrijken, kun je de boom steeds verder vullen met eigen gekozen kerstballen. Een kerstbal voor elk jaar. Zo zet je elk jaar een boom vol herinneringen neer.

Het is ook een leuk idee om alle gekochte kerstballen met de kinderen later aan hen cadeau te doen zodra ze het huis verlaten. Enkel de ornamentjes die zij ooit zelf hebben uitgezocht. Op die manier kunnen zij de traditie voortzetten en hebben ze tijdens kerst altijd een herinnering aan thuis. Niet alleen een leuk idee voor mama en papa dus, maar ook voor je kinderen als ze ouder worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *