april 16, 2024

Riool ontstoppen: wat kun je zelf doen?

Natuurlijk hoop je dat het nooit gebeurt, maar helaas ontkomen de meesten er niet aan: een verstopt riool. Wist je dat ieder huishouden eens in de 8 jaar te maken krijgt met een verstopping? Dit kan ontstaan in de afvoer van de douche, de wasbakken, het toilet en de wasmachine. Het riool ontstoppen is in dit geval de beste oplossing. En hoewel het altijd mogelijk is om een expert in te schakelen, is het ook goed mogelijk om ervoor te kiezen dat je zelf iets gaat proberen. Er zijn meerdere stappen die je zelf kunt ondernemen. Benieuwd welke dit zijn? Dat lees je hier! 

1: Gebruik een ontstopper 

Iedereen heeft wel een rubberen ontstopper in huis. Loopt het water in de douche bijvoorbeeld niet goed weg? Dan kan het zijn dat er iets vast zit. Door de ontstopper op de afvoer te zetten trek je deze vacuĆ¼m en door heen en weer te bewegen komt het vuil zo beter los. 

2: Maak de sifon goed schoon 

Het kan ook zijn dat je sifon van de wastafel de reden is van de verstopping. Het is dan slim om deze los te maken en te controleren. Maak hem af en toe schoon om er zeker van te zijn dat er geen verstopping zit.  

3: Kies voor soda en azijn 

De middelen soda en azijn staan bekend om hun reinigende werking. Door deze middelen met heet water door de afvoer te spoelen kun je beginnende ophopingen van vuil oplossen. De combinatie van soda en azijn zorgt voor een chemische reactie.  

Het riool ontstoppen laat je het beste over aan experts. Vooral als het gaat om een meer ernstig geval waarbij bovenstaande tips niet meer werken doe je er goed aan om experts als Lacorriooltechniek.nl in te schakelen. Je ervaart dan de voordelen van een snelle en vakkundige oplossing! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *