april 16, 2024

Vader worden wat wordt van je verwacht?

Vader worden is een van de meest spannende dingen die je kunt overtreffen. Overtreffen is misschien een vreemd woord in dit geval omdat vaak genoeg wel ouders worden gepland is. Het kan natuurlijk zijn dat jouw toekomstige kind, de product is van een glaasje teveel wijn, gevolgd door een intens romantische nacht. Dit betekent niet dat het niet een van de leukste dingen ooit is. Indien je vader gaat worden heb je misschien al nagedacht wat voor vader je wordt. Een die strict is, als jou vader voorheen, of een die afwijkt van deze strikte rol. Hedendaags zijn er verschillende rollen die jij als vader voor jouw kind kan zijn. Het is natuurlijk zo dat jij als vader onderdeel bent van de meest fundamentele ontwikkelingen die een mens doorgaat.

Onzekerheden over papa worden

In alle hoop heb je een partner die je dit helpt doorstaan. Papa worden is meestal heel anders dan de meeste mannen denken. Ze denken dat hun rol minder is in geval er sprake is van een moeder die aanwezig is. Het geen wat juist onderschat wordt is hoe gebonden kinderen worden aan hun papa’s. Bedenk maar is hoeveel tijd een vader spendeert met het kind hierdoor komt er zeker een sterke band. Jouw rol als papa is ook het voorleggen van situaties en uitleggen hoe de wereld in elkaar zit. Hierbij moet je speciaal zorg nemen, omdat kinderen het heel serieus nemen wat hun ouders zeggen, dus als je racistische grappenmakerij stimuleert zullen je kinderen deze negatieve karakteristiek ook over nemen.

 

Papa de beïnvloeder van het kinderbrein

Invloedrijk ben je zeker als vader. Maar dit mag niet naar je hoofd gaan, kinderen zijn de toekomst en kunnen de wereld beter maken. Hun basis ontwikkeling is hierbij cruciaal en de vader moet goed zijn rol hierbij uitoefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *