juni 23, 2024

Dit moet jij weten over de accu bladblazer

Wanneer de zomer ten einde loopt, laat de herfst zich van zijn mooiste kant zien. De bladeren aan de bomen veranderen van kleur en vallen dan af. Heb je een eigen stuk grond, een tuin of een groenstrook voor de woning, dan is dit het moment voor een accu bladblazer. Grote hoeveelheden bladeren die mogelijk vochtig zijn geworden, kunnen vaak alleen met veel moeite worden verwijderd met klassiek tuingereedschap. De bladeren kleven aan de grond en met slechts een windvlaag begint alles opnieuw. Een bladblazer is daarom geen overbodige luxe voor mensen met een tuin. 

Voordelen van een accu bladblazer 

De accu bladblazer helpt je om snel grote hoeveelheden bladeren op te vangen en vervolgens op je eigen composthoop te gooien of in de GFT-bak te doen. Met een accu bladblazer werk je niet alleen sneller, maar ook veel stiller dan met een bladblazer met benzinemotor. Winkels als detuinmachineshop.nl hebben een ruime selectie accu bladblazers van goede kwaliteit. Bovendien zijn er geen onaangename geuren meer tijdens het werken. Een goede accu bladblazer is stil en efficiĆ«nt. 

Hoe werkt een accu bladblazer? 

Een accu bladblazer heeft een motor die op zijn beurt een ventilator aandrijft. Deze ventilator zorgt voor een sterke en geconcentreerde luchtstroom naar buiten toe. Hierdoor worden de bladeren eenvoudig opzij en vooruit geblazen. De lucht wordt over een groot oppervlak aangezogen en via de buis aan de voorzijde van de bladblazer weer naar buiten gedreven. Doordat deze een relatief kleine diameter heeft, komt de luchtstroom geconcentreerd uit het apparaat en heeft daardoor veel kracht. 

Accu bladblazers zijn licht 

Gewicht speelt een grote rol omdat je de accu bladblazer altijd in de hand hebt. Met een relatief groot oppervlak of met een extreem grote hoeveelheid bladeren kan dit je snel moe maken. Accu bladblazers wegen echter gemiddeld niet meer dan 3 kilo. Voor meer comfort tijdens het werken kun je het apparaat eenvoudig om je heen hangen dankzij de draagriem. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *